woensdag 20 augustus 2008

Gastvrijheid in Moskou

Geen hostal in Moskou, wel een goede zetel bij Eve, die ons via couchsurfing enkele nachtjes te slapen wou leggen. Eerste ontmoeting met haar, snelle hand, in busje alla VW Claessens, thuis wegwijs maken, een "maak het jezelf gemakkelijk" en weg was ze. Over vertrouwen in de mensheid gesproken. De komende dagen zou ze een gids, vertaler en een vriendin worden.

Haar appartement, midden in de typisch Russische woonblokken, wordt onze uitvalbasis vanwaar we de komende dagen Moskou verkennen, aanvankelijk tegen een grijze hemel, later bij een zonnetje en 25 graden.

Op het Rode Plein staan voelt een beetje onwezenlijk, de "soft-ijsjes-kerk" (ook wel St-Basil's) en het Kremlin in al hun pracht. Het Kremlin is het hart van Rusland en om een of andere reden voel je dat ook. Mr. Poetin staat ons dan ook hartelijk te begroeten.

We bezoeken Mr. Lenin, na 80 jaar nog in perfect gebalsemde staat. De intimiderende sfeer (donker, om de 2 meter militairen) bezorgde ons kippenvel. We weten niet of het Lenin was dat we zagen of een pop uit Madame Tussauds...

Nadat we de nachtelijke kant van Moskou nog hebben leren kennen is het tijd voor 3 dagen en 3 nachten treinen naar Siberie.

1 opmerking:

Unknown zei

pfft. Poetin. Ze zouden die ook moeten balsemen.