donderdag 21 augustus 2008

Vodka aan het Baikalmeer

De treinrit is een reis apart... de rit lijkt lang (in kilometers toch) maar was eigenlijk nog te kort dankzij het aangename gezelschap. Het beeld dat we hadden van de norse russen hebben we volledig moeten herzien. Onze 2 coupe-gezellen: Vyacheslav en Sergei, 2 militairen van 24 en 48. Alhoewel er een absolute taalbarriere was hebben we uren gepraat over elkaars families, het koningshuis, politiek en werk... een soort van mix tussen pictionary en hints. Vooral met de oudere Sergei klikte het. Zijn hart was zo goud als zijn tanden! We speelden uren russische kaartspelletjes waar we de clue niet van snapten maar die we elke keer wonnen...

4000 km lang zagen we berkenbomen, houten huisjes en moerassen. Prachtig! We hopen deze rit ooit over te doen in de winter.

Aangekomen in Lystvianka aan het Baikalmeer, het diepste zoetwatermeer ter wereld, vinden we snel een goede slaapplaats in een oud houten huisje met echte grootmoeders bedden waar de veren door de matras schieten. We doen het rustig aan, genieten van het meer en maken mooie wandelingen. Elke dag staat er Omul op het menu, een heerlijk visje uit het meer. Helaas konden we niet gaan duiken, de duikinstructeur z`n agenda stond al vol. In ons huisje zijn er drie kamers en elke dag nieuw volk, wat soms kan uitmonden in explosieve feestjes. De Tsjechen leren ons vodka drinken. De rest van het verhaal kan op aanvraag verkregen worden (gecensureerd voor de mama's).

6 opmerkingen:

Anke zei

Hey Schatties,

lijken leuke avonturen daar in Rusland! Ben blij nog eens iets van jullie te horen, en uiteraard mogen jullie altijd wat zelfgestookte vodka opsturen he....
Als ik wat beter nagedacht had, had ik een basiscursus russisch meegeven :-)
maar soit nog veel plezier en hopelijk tot gauw!
(het gecensureerde stuk, mogen jullie steeds mailen):-)
Groetjes Anke

Unknown zei

’t schijnt dat ge van die vis de kop moet opeten. Zou het allerbeste stukje zijn. Hebben ze u dat nog niet gezegd?

btw, RSS feeds activeren pleeeeaase..

Nathalie zei

ik wil ook het ongecensureerde stuk!!!!

Unknown zei

Goele, Bert,
Ik heb interesse in het gecensureerde stuk, met foto's en al natuurlijk...
Thx in advance!
PS: Morgen biken?

Anke zei

ik bedoel dus ook da ik het ongecensureerde stuk wil he!!!

€£$ zei

hela... waar facebook allemaal niet goed voor is :) de wereld is weer mooi aant voorbijgaan onder je voeten :) leukleuk! weet ik weer wat te doen de komende maanden, tijdens donkere winteravonden - jullie blog lezen. hou jullie helemaal OK, en nog veel meer! en tot lees... groetjes & dikke kus, els van zele (die grote met rode krullekop - die tegenwoordig toch weer mooi in belgiƫ vertoeft..)